Partner in Fitheid

 

Samenwerking JVDI

 

TV Carolus is een samenwerkingsverband aangegaan met Fysiotherapie Jeurissen & Van den Ingh (JVDI) onder de noemer: Partner in Fitheid. Dit biedt diverse mogelijkheden voor onze leden.

 

Blessure inloopspreekuur

Blessure inloopspreekuur is een laagdrempelig inloopspreekuur waarbij leden naar een blessure of fysiek ongemak kunnen laten kijken. JVDI maakt een analyse van de beste weg naar herstel. Dit advies is gratis en vrijblijvend. Ook is het vrijblijvend om een mogelijke vervolgbehandeling bij hen af te nemen. Het blessure inloopspreekuur is op twee locaties:

Fysiotherapie Mierlo
De Fysioclub Graspieper

Graspieper 4
5731 SP Mierlo

dinsdag: 18.45 tot 19.35 uur  

door: Danny Kuijten

De Fysioclub
Knie- en sportexpertisecentrum

Arkweg 3-17
5731 PP Mierlo

woensdag: 17.05 tot 18.05 uur

door: Mark Koolen

 

TIP: Vermeld bij je bezoek dat je lid bent van onze vereniging, zodat we ook weten dat leden gebruik maken van deze dienst. 

Voordelen voor onze leden:

  • Snelle behandeling: Een fysiotherapiebehandeling kan normaliter binnen 24 uur;
  • Terugkoppeling met trainer en/of begeleider: Indien je dat wenst, koppelt de fysiotherapeut terug naar een van onze trainers;
  • Bemiddeling bij specialistische zorg: als het nodig is zal JVDI begeleiding bieden binnen het netwerk van behandelaars, ziekenhuizen en behandelcentra.

 

Workshop gericht op blessurepreventie

Verder zal JVDI zich bij TV Carolus inzetten op preventief gebied, door middel van het geven van workshops. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met TV Carolus. Denk aan onderwerpen met betrekking tot blessurepreventie, maar ook (sport)voeding en een onderwerp als bijvoorbeeld podotherapie.

 

De app: Blessurechecker

JVDI heeft een app die je kunt downloaden via de Appstore (zoek op “Blessurechecker”). Je vindt hier informatie over blessures en er is een blessurechecker. Ook  kun je lezen welke oefeningen je in bepaalde gevallen het beste kan doen. Check it out! Voor de blessurechecker is deze toegangscode nodig: 5706LW.

 

Tips van JVDI

 

Blessures; een grote kostenpost

Blessures kunnen leiden tot fysieke ongeschiktheid voor werk en werkverzuim. Hierbij komen ook medische kosten voor de behandeling en genezing van blessures. De totale kosten van de genezing en behandeling van blessures in Nederland wordt geschat op zo’n € 370.000.000 per jaar. Daarnaast zorgt het werkverzuim voor een extra schadepost van € 990.000.000 per jaar. Wat opvalt is dat de medische kosten door onvoldoende bewegen, bijna tweemaal zoveel bedragen als de kosten voor het behandelen van een blessure. Met andere woorden: voorkomen is beter dan genezen!

 

Warming up & cooling down

Niet alleen een warming up maar ook een goede cooling down zijn van belang, maar waarom? Bij de warming up worden de spieren voorzien van zuurstofrijk bloed. Ook worden er bepaalde enzymen aangemaakt die ervoor zorgen dat de spieren beter bestand zijn tegen explosieve bewegingen zoals een service. Daarnaast wordt er in het gewrichtskapsel (een soort vliesje wat om de gewrichten heen zit) een soort smeermiddel aangemaakt, wat we synovia noemen. Dit smeermiddel dient voor soepelere bewegingen en minder ‘schuring’ in het gewricht.

Het nut van de cooling down zit hem in het feit dat hierdoor het opgebouwde melkzuur (wat voor spierpijn kan zorgen) sneller door het lichaam opgeruimd kan worden. Het is daarom aangeraden een intensieve training te eindigen met een licht intensieve uitloopperiode van enkele minuten.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0492 547 041 (clubhuis)

TV Carolus

Sint Antoniusweg 10
5706 LW Helmond

KVK-nummer

40235681