Gezondheidsbeleid

 

Gezond clubhuis

 

TV Carolus werkt volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. Na een goeie training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in ons clubhuis. 

Onze beheerder van het clubhuis biedt al veel gezonde keuzes aan in ons clubhuis, bijvoorbeeld smoothies, bruine tosti's, verse soep en broodjes gezond. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan gezondheid en hier een volgende stap in te zetten. We werken samen met Gemeente Helmond en Team Fit. En je hoeft niet bang te zijn dat de bitterballen of kroket gaat verdwijnen; het gaat erom dat we gezonde keuzes toevoegen en deze zichtbaar in ons clubhuis zijn. 

 

De Kantinescan

Ieder jaar brengen wij het aanbod van ons clubhuis in kaart met de Kantinescan en wordt dit aan het bestuur van de vereniging teruggekoppeld. Zo zorgen we dat een gezond clubhuis structureel aandacht krijgt.

 

Rookvrije generatie

Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Als vereniging dragen we bij aan een Rookvrije Generatie. Ons park is grotendeels rookvrij; er is buiten één rookruimte aangewezen. Help je mee?

 

Alcohol? Pas vanaf 18 jaar!

Vanaf 1 januari 2014 mag er geen alcohol verkocht worden aan jongeren onder 18 jaar. Als een jongere alcohol in de openbare ruimte bij zich heeft is hij strafbaar. Dit geldt dus ook voor ons clubhuis. De hoogte van de boete voor bezit van alcohol door een minderjarige is vastgesteld op € 45,- voor jongeren tot 16 jaar en € 90,- voor 16- en 17-jarigen. De vereniging zelf kan daarnaast een boete krijgen van wel € 1350,- per overtreding!

Voor onze beheerder van het clubhuis, betekent dit dat men naar je ID-kaart kan vragen om je leeftijd te controleren, zeker tijdens competitieperiodes en toernooien. 

Heb je vragen, dan kun je deze natuurlijk altijd zenden aan [email protected].

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0492 547 041 (clubhuis)

TV Carolus

Sint Antoniusweg 10
5706 LW Helmond

KVK-nummer

40235681