Faciliteiten sportpark

 

Matchclay tennisbanen in topconditie!

 

De tien tennisbanen op ons sportterrein zijn allen in topconditie. Sinds 2018 speel je bij ons op een zogeheten 'matchclay' ondergrond. Dit is een speciale gravelbaan die het gehele jaar bespeelbaar is.

Claytech en Matchclay zijn merknamen voor 'gravel op verharding'. Deze ondergrond bestaat uit een waterdoorlatend beton, met daarop een laag membraan (soort tapijt). Daar bovenop komt een laag gravel. Bij deze ondergrond liggen de speleigenschappen (effect van de bal, glijden e.d.) het dichtst bij gravel. Daarmee past gravel op verharding bij elke speler; van recreatief tot prestatief. De aanlegkosten zijn weliswaar hoger dan de andere baansoorten, maar daar staat tegenover dat de levensduur veel langer is, waardoor het onderaan de streep zelfs goedkoper lijkt te zijn!

Alle banen zijn uitgerust met scoreborden en ´tennisbenkskes´, welke gesponsord zijn. Daarnaast beschikken alle banen over LED-verlichting.  

De banen zijn vooraf te reserveren via de 'Mijn TV Carolus' inlogomgeving (zie rechtsboven) op de website of via de KNLTB-clubapp

 

TIP: Nadat je gebruik gemaakt hebt van de banen dien je met de sleepmatten de baan te vegen, zodat een ieder gebruik kan maken van een baan die er perfect bij ligt.

 

Tennismuur

 

Onlangs is op het sportpark een tennismuur in een tenniskooi gerealiseerd. Ideaal als je even geen maatje hebt en toch wilt oefenen óf als warming-up voordat je de baan op gaat. De tennismuur is niet te reserveren via het reguliere reserveringssysteem. 

 

Minibaan

 

Ons park beschikt over een minibaan. De minibaan is niet te reserveren via het reguliere reserveringssysteem. 

 

Overige faciliteiten en toegang

 

Sanitaire voorzieningen

In het clubhuis vind je naast de horeca, tevens de toiletten. Ook bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van gescheiden kleedkamers en douches. 

 

Terras

Ons park is uitgerust met een ruim terras voor het clubhuis. Bij mooi weer is zonwering aanwezig.   

 

Watertappunt

Centraal gelegen op het tennispark vind je een watertappunt, zodat je bidon nooit leeg hoeft te zijn! 

 

Op weg naar een rookvrije generatie

Op het sportpark hanteren we een regressief beleid rondom roken en ondersteunen we initiatieven rondom het creëren van een rookvrije generatie. Roken is slechts toegestaan in de abri aan de zijkant van het clubhuis. Meer hierover vind je in ons gezondheidsbeleid

 

Toegang tot het sportpark

Als lid ontvang je een KNLTB-pas. Deze pas heb je nodig voor het openen van de toegangspoort en het clubhuis. In het clubhuis vind je de toegang tot het afhangsysteem, de verlichting van de banen, kleedkamers en de toiletten. 

 

Parkeren

Op het sportterrein is een fietsenstalling ingericht voor fietsen en scooters. Parkeergelegenheid voor auto's vindt je aan twee aanrijrichtingen: vanuit Mierlo-Hout en vanuit Brandevoort. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0492 547 041 (clubhuis)

TV Carolus

Sint Antoniusweg 10
5706 LW Helmond

KVK-nummer

40235681