Baanonderhoud in volle gang

20 november 2023


Baan 1 en 2 zijn afgelopen dagen helemaal schoongemaakt. Het 'normale' onderhoud bestaat uit het uitzuigen van water en de fijne gravel uit de matten. Dit onderhoud heeft een tweetal jaar geleden ook plaatsgevonden op de banen 1 en 2, maar heeft destijds maar zeer kort geholpen. Het onderhoud bestaat dus nu, naast het uitzuigen van het water en de fijne gravel, óók uit het schoonmaken van de betonlaag ónder de mat. Tussen de betonlaag en de matten was een soort 'slijk' ontstaan van het fijne gravel gemengd met water, wat de waterdoorlaatbaarheid van de mat richting de poreuze betonlaag (extreem) sterk bemoeilijkte is nu het vermoeden. 

Het schoonmaken van de betonlaag is bij nog geen enkele vereniging uitgevoerd daar het niet nodig werd geacht. TV Carolus is vooralsnog de eerste vereniging, waarbij dit onderhoud wordt uitvoerd. Ook deze betonlaag is dus nu schoongemaakt met een schrobmachine, waardoor de slijklaag is verdwenen, je ziet op de onderstaande foto's de schrobmachine aan het werk. De verwachting is dus dat het probleem met de waterdoorlaatbaarheid van de matten, hiermee verholpen zou moeten zijn. De matten worden teruggerold en worden bestrooid met gravel, maar wel een grovere gravel dan voorheen. Dit zou ook moeten voorkomen dat het probleem van de waterdoorlaatbaarheid weer in zo'n korte tijd kan ontstaan - bij gebrek aan fijne gravel in/onder de mat, ook geen slijklaag is de verwachting. 

Hetzelfde wordt deze week uitgevoerd met baan 9 en 10 waarna het onderhoud aansluitend ook op baan 3 en 8 zal plaatsvinden. Indien de resultaten positief zijn m.b.t. de afvoer van het water (wat we met de huidige weeromstandigheden snel zullen kunnen merken), zullen ook de andere banen 4 t/m 7 op kortere termijn (met competities en weer in ogenschouw nemende) onder handen worden genomen. 

Heb je vragen over het onderhoud? Mail naar Frank Verkoeijen via [email protected].

Nieuwscategorieën Overig

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0492 547 041 (clubhuis)

TV Carolus

Sint Antoniusweg 10
5706 LW Helmond

KVK-nummer

40235681