Nieuws

Harold van Gaal stelt zich voor!

Wie is Harold?
Harold van Gaal, 55 jaar, getrouwd met Marjan van Gaal en vader van Esther (23 jaar) en Michiel (21 jaar). Werkzaam bij de Rabobank sinds 1985 en sinds 1988 in de beleggingsdienstverlening. We wonen sinds 2004 in de straat Oud Brandevoort. Ik ben opgegroeid in Helmond Oost. Toentertijd een ruim opgezette en groene wijk, nabij de Bakelse bossen waar ik veel tijd met vrienden heb doorgebracht. Veel buiten voetballen en nestjes uithalen om kauwen, eksters en vlaamse gaaien tam te maken. Mijn eerste sport was vroeger wedstrijd zwemmen bij 'Lutra', dat heb ik een jaar of 7 gedaan. Daarmee heb ik nog ooit aan de Zuid Nederlandse kampioenschappen meegedaan. Voor een paar minuten zwemmen was je wel de hele zondag 'kwijt' en ook de wedstrijdspanning ging tegenstaan. Toen ben ik gestopt met zwemmen en op mijn 13e ben ik bij 'Helmondia' gaan voetballen. Omdat ik na school altijd met vrienden voetbalde kon ik meteen goed mee en na het tweede jaar zat ik in de jeugd selectieteams van 'Helmondia'.
Mijn oom en tante waren heel enthousiast over het tennis bij TV Carolus en vroegen of ik en mijn moeder ook lid zouden willen worden. Dit was het oude park aan de Europaweg. Volgens mij was dit langer dan 40 jaar geleden (het bestaan van TV Carolus). Ik dacht dat ik toen een jaar of 8 was. Vroeger lag de tennisbaan en het sportveld achter de Europaweg/Boerhaavelaan en was eigendom van het Carolus Borromeus College in Helmond. Tennis was mijn tweede sport en ondanks dat ik maar een keer of 5 per jaar ging ben toch steeds lid gebleven. Op mijn 19e ben ik actiever gaan tennissen en het was altijd super gezellig in de kantine. Daar heb ik ook Marjan ontmoet.

Waar ben je geboren?
In Helmond, mijn ouders zijn ook allebei in Helmond geboren dus je kan wel zeggen dat ik een echte Helmonder ben.
Wat wilde je vroeger graag worden?
Marinier, maar toen ik in dienst moest werd ik bij het transport en logistiek geplaatst omdat ik al mijn rijbewijzen w.o. vrachtwagenrijbewijs had. Ik ben toen vrachtwagentester bij defensie geweest. Toen ik in 1985 uit dienst ging was het een moeilijke tijd om voor de jeugd aan werk te komen. Er waren toen leer-/arbeidsplaatsen bij banken en kon ik bij de Rabobank in Mierlo-Hout aan de slag. Je doorliep dan een leer-/werktraject van 2 jaar waarna je een keuze kon maken. Omdat ik inmiddels ook al voor mezelf aan het beleggen was en ik ieder dag het financiële nieuws las paste dit goed bij mij en dit advieswerk doe ik nog steeds met veel plezier.
Wat zou je doen met een miljoen?
Naast een deel beleggen, vaker met vakantie en een Harley Davidson kopen. Vorig jaar ben ik, na 25 jaar weer begonnen met motorrijden. Dit bevalt me weer erg goed.
Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Voor een Bossche bol, heerlijk!
Wat is je favoriete muziek?
Ik heb altijd Radio 538 aan staan. Vooral DJ muziek vind ik mooi. Vroeger rockmuziek net als ZZ-top, Red Hot Chili Peppers en David Bowie.
Wat eet je het liefste?
Zuurkoolstamp met Hema worst!
Waar ga je graag naartoe op vakantie?
We wisselen graag af tussen Oostenrijk, Spanje en Italië. Vanwege Corona hebben we het dit jaar in Nederland gezocht en zijn we naar Friesland geweest en dat is ook goed bevallen. Even een andere omgeving is altijd leuk en dan weet je het thuis weer te waarderen. Zelf zou ik graag op vakantie gaan naar Engeland of Schotland maar ik krijg Marjan niet mee. Ze is bang dat het daar altijd slecht weer is.
Wat vind je leuk bij TV Carolus?
Carolus is in al die jaren een gezellige club gebleven. Door de verhuizing van de Europaweg naar Brandevoort is de club ook altijd financieel gezond gebleven. Ook ben ik nog een jaar of 9
penningmeester geweest in de interessante tijd met de verhuizing naar Brandevoort en de groei jaren erna.
Ik vind de matchclay baanondergrond, de uitbreiding en nieuwe inrichting van het park een goede keuze geweest.
Aan wie zullen we de volgende keer deze vragen stellen?
Aan mijn teamgenoot, altijd in voor een geintje en gezelligheid; Johan Ceelen.

« Terug

» Nieuws archief