Nieuws

Waarom alleen single en nog geen dubbels?

We krijgen de vraag waarom alleen single is toegestaan en er nog niet mag worden gedubbeld bij het vrij spelen. En de opmerking, maar bij de trainingen staan er wel vier personen op een baan. We snappen dat iedereen graag wil tennissen en natuurlijk is dubbelen heel leuk. Maar we zitten nog in de opstartfase en volgen de richtlijnen en regels vanuit de KNLTB.
Tijdens een training is het toegestaan om met vier spelers op een baan te spelen. De leraar houdt direct toezicht op de cursisten en kan daarnaast oefenvormen toepassen waarbij de 1.5 meter afstand wordt gewaarborgd. Bij het vrij spelen is er geen direct toezicht en dus ook geen controle of spelers zich aan de 1.5 meter afstand houden. Dubbel is wel toegestaan als alle tennissers onder 1 dak wonen of 2 tennissers die onder hetzelfde dak wonen spelen tegen 2 tennissers die ook onder hetzelfde dak wonen (legitimatie verplicht bij controle/handhaving).
Geleidelijk aan zal er opgeschaald worden, de KNLTB verwacht dat als alles goed blijft gaan we, naast het spelen van een singel, ook weer kunnen dubbelen vanaf 1 juni. Dit is afhankelijk van de situatie op de vereniging en de ontwikkeling van het COVID-19 virus.

 

« Terug

» Nieuws archief