Nieuws

Joh Soons stelt zich voor!

Vorige maand gaf Marjan Tiebosch ons een kijkje in haar (tennis)leven. Zij gaf het woord aan haar vader: Joh Soons.
Waar ben je geboren? 
Ik ben geboren en getogen in Helmond. Geboren in 1944 in de Heistraat. Na diverse verhuizingen in Helmond woon ik nu samen met mijn vrouw Riet lekker dichtbij de tennisbanen. Wat het nog mooier maakt is, dat onze drie dochters, Kim, Els en Marjan met hun man en kinderen op hooguit 10 minuten lopen van ons wonen.
Wat wilde je vroeger graag worden? 
Als kleine jongen vond ik brandweerman, politieagent of schoolmeester erg interessant. Ik denk dat bijna alle jongens op die leeftijd dat vonden. Uiteindelijk, na de nodige jaren getwijfeld te hebben, heb ik met ontzettend veel plezier ± 40 jaar in Helmond op de Mariaschool voor de klas gestaan. Nu ben ik sinds 2005 met pensioen en dat bevalt me prima.

Wat zou je doen met een miljoen? 
Ik ben verschrikkelijk blij met waar ik nu woon, maar ik denk dat ik dan toch eens goed zou uitkijken naar een ander huis, maar dan wel in Helmond of in de directe omgeving. Daarnaast lijkt me een appartement aan zee ook niet mis.
Waar kunnen we jou voor wakker maken? 
Hoewel ik van bijna alle sporten houd, vele sporten erg graag doe en er veel naar kijk, zou ik het toch fijn vinden wanneer men mij laat slapen wanneer ik slaap. Ik weet dat ik vrij Bourgondisch leef, maar ook voor het lekkerste eten en drinken
hoeft men mij niet wakker te maken.
Wat is jouw favoriete muziek? 
Vroeger was ik gek op Harry Belafonte. Later vond ik Franse chansons erg mooi. Tegenwoordig houd ik meer van klassieke muziek en luister ik graag naar een mooi koor.
Wat eet je het liefste? 
Ik houd erg van wildgerechten. Dat heb ik van thuis uit meegekregen. Verder is een bezoekje aan een goede Chinees ook nooit weg.
Waar ga je graag naartoe op vakantie? 
Waarschijnlijk heeft het met mijn leeftijd te maken maar ik hoef niet meer zo ver weg. Vroeger waren Frankrijk en Oostenrijk mijn favoriete bestemmingen. Nu ga ik regelmatig naar een appartement of hotelletje in Nederland, België of Duitsland en neem dan vaak de fietsen mee.
Wat vind je leuk bij TV Carolus? 
De gezellige sfeer die er in het tennispaviljoen heerst, wat mede te danken is aan Maarten. Bij de Grijze Golf tennis ik daar op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur met om 11.00 uur even een korte koffie/thee pauze. Op die ochtenden verheug ik me steeds weer.
Aan wie zullen we volgende keer deze vragen stellen?
Ik stel voor de vragen deze keer te stellen aan de man die sinds niet al te lange tijd bij TV Carolus in weer en wind de tennis-banen en de begroeiing onderhoudt en dat, voor zover ik dat kan beoordelen, erg goed doet, want het park ziet er werkelijk fantastisch uit, aan Reinout Hooghiemstra.

« Terug

» Nieuws archief