Nieuws

Mindel van der Laar stelt zich voor

Ik ben Mindel van de Laar. Sinds 2002 woon ik in Brandevoort in de Veste, met Remco. Onze 3 kinderen Gijs (15), Sara (12) en Puck (9) zijn ook hier geboren. Ik werk aan de Universiteit van Maastricht en de Universiteit van de Verenigde Naties, waar ik opleidingsdirecteur ben van een PhD programma in publiek beleid. Ik ben nu bijna 3 jaar lid van Carolus, maar loop er al een stuk langer rond. Ik denk dat Gijs zes jaar geleden begon met tennissen, en Sara een jaar later. Ook Puck is inmiddels lid. Bij alle drie de kinderen was en ben ik zo nu en dan de teamcaptain. Ik zat behoorlijk wat uren op het park de kinderen aan te moedigen, en besloot dat ik dan net zo goed zelf een poging kon wagen tennis te leren. In het voorjaar van 2016 kwam er een plekje vrij in een trainingsgroep bij Kjell en daar ben ik toen begonnen.

Waar ben je geboren?
Ik ben geboren in Amsterdam, en na een jaar ben ik naar Vijfhuizen verhuisd (Haarlemmermeerpolder). Toen ik vier was zijn mijn ouders, allebei uit Eindhoven, weer in Stratum gaan wonen. Daar ben ik opgegroeid. Tijdens mijn studie heb ik nog in Maastricht gewoond, en wat kortere periodes in het buitenland, maar onze eerste appartementen waren in Eindhoven. En ons eerste huis dus in Brandevoort.
Wat wilde je vroeger graag worden?
Ik heb geen idee wat ik wilde worden, ik denk niet dat ik echt een droombaan voor ogen had. Ik weet wel dat ik heel tevreden ben met wat ik uiteindelijk ben geworden. Voor mijn werk organiseer en geef ik onderwijs aan beleidsmakers, werknemers van overheden en internationale organisaties uit heel de wereld. Dit gaat vaak over grote sociale vraagstukken zoals wat te doen aan armoede, conflicten of migratie. Ik hoop natuurlijk dat mensen, met name in de armere delen van de wereld, na zo’n training beter in staat zijn voor hun land of organisatie goed beleid te maken of uit te voeren.
Wat zou je doen met een miljoen?
Mijn kinderen wisten het antwoord meteen. Ik ben de enige in mijn gezin die niet echt een hond hoeft te hebben. En nu schijn ik gezegd te hebben dat ik, met een miljoen, het huis van onze buren zou kopen, zodat we ruimte zouden hebben voor een hond en geld om een verzorger van die hond in te huren voor als wij niet thuis zijn.
Maar als ik zelf zou kiezen, zou ik mooie reizen maken met mijn familie en de studie van mijn kinderen betalen. Daarnaast steunen we nu actief in ons gezin twee goede doelen in Afrika. Sara maakt kaarten met handlettering, waarvan de helft van de opbrengst naar het weeshuis in Rhotia Valley in Tanzania gaat. We hebben dit weeshuis vorig jaar bezocht, en dat heeft diepe indruk gemaakt. Ik zelf ben actief op een online gemeenschap om vakken gratis aan te bieden aan hoger opgeleide studenten in Afrika. Deze studenten, leiders van de toekomst, hebben vaak weinig middelen om hun onderwijs goed te volgen. Samen met mijn collegas probeer ik dat gat een stukje te vullen. Ik zou zeker een deel van het geld in deze twee projecten investeren.
Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Ik word heel erg blij van wintersport. Ik vind het heerlijk te skiën of snowboarden, waarbij de belangrijkste vragen zijn waar ik mijn bochtje ga draaien en welke lift ik hierna ga pakken. Heel de dag buiten actief bezig, en ‘s avonds moe naar bed met een leeg hoofd.
Wat is jouw favoriete muziek?
Binnen ons gezin zijn U2 en Bruce Springsteen wel favoriet. Samen met Remco ben ik denk ik naar alle Nederlandse concerten in de afgelopen 25 jaar geweest. Met name de concerten van Bruce Springsteen zijn uniek. Afgelopen jaar zijn we samen met de kinderen zijn we naar het laatste U2 concert geweest, wat natuurlijk ook heel speciaal was.
Wat eet je het liefste?
Ik ben groot fan van kaas. Kaasfondue, kaasraclette en gewoon een boterham met oude kaas.
Waar ga je graag naartoe op vakantie?
Zoals gezegd, wintersport staat hoog op mijn lijstje. Maar ook in de zomer vind ik de bergen heerlijk. Toch gaan we deze zomer niet naar de bergen, omdat we met het gezin een reis naar Thailand hebben gepland. We zijn nog nooit in Azië geweest, en we hebben ook nog nooit zo’n lange rondreis met de kinderen gemaakt. We zijn nu aan het uitzoeken waar we heen willen, wat we echt willen doen en ook hoe we dat daar dan gaan regelen. Veel internet speurwerk en reisgidsen bestuderen, dus de voorpret is al begonnen.
Wat vind je leuk bij TV Carolus?
Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Carolus. Ik heb elke week natuurlijk training – eerst van Kjel en nu van Johan, en ik doe erg mijn best dat uurtje niet te missen. Omdat ik pas 3 jaar speel en als kind ook niet getennist heb, valt er nog veel te leren. Maar het is leuk als het steeds beter gaat. Met het trainingsgroepje spelen we ook competitie, en in de najaarscompetitie hebben we voor het eerst ook een paar wedstrijden gewonnen. Maar voor mij zijn de avonden bij Carolus vooral gezellig. Naast teamcaptain voor mijn kinderen, ben ik nu meestal voor mezelf op de club. Met de dames van de training ben ik echt met mijn neus in de boter gevallen, zo’n leuke groep is het. We doen natuurlijk stinkend ons best op de baan, maar naast de baan kletsen en lachen we wat af. Het gezellige clubhuis en de vriendelijke service van Maarten en Lia helpen daar zeker bij. Ik heb er dus niet alleen een leuke hobby bij, maar ook een geweldige groep nieuwe vrienden om dat samen mee te doen!
Aan wie zullen we volgende keer deze vragen stellen?
Ik kreeg de subtiele hint dat nu echt een man aan de beurt is, en ik denk dat het volgende interview niet een van mijn teamleden moet zijn na het interview met Veronique en mezelf. Daarom denk ik dat Paul van de Geer een goede opvolger is. Hij speelde deze maand fanatiek mee op ons eigen team “mixtoernooi”  waarbij we met mijn teamleden met hun mannen een avond tegen elkaar aan de slag gingen. Ik weet niet of hij gewonnen had, maar gezellig was het wel. Ik hoop dat hij de uitnodiging aanneemt.

« Terug

» Nieuws archief